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Wednesday, August 21, 2013

Chicken Kebab with tabbouleh - Brochettes de poulet et taboulé

 

M and I love to prepare this meal when, usually on a Sunday, we don't feel like cooking a big meal , or even less going to the restaurant. Small chicken kebab that we let to marinate just a few hours, usually while we attend the mass. Upon our return, in less than 30 minutes the tabbouleh is done and chicken skewers on the barbecue, ready to be enjoyed.
Refreshing, quick, very simple and mostly, delicious. 

Serves : 4

Ingredients:

Chicken kebabs:
1 tbsp balsamic vinegar
6 tbsp olive oil
grated zest of 1 lime and juice of 2 limes
2 garlic cloves
700 g skinless chicken breasts, cut into cubes

Tabbouleh:
100 g bulgur wheat
half cucumber, halved lenghtways, seeded and diced
4 plum tomatoes, seeded and diced
1 small red onion, finely chopped
4 tbsp fresh mint, chopped
4 tbsp fresh flat-leafed parsley, chopped
Salt, black Pepper

1. in a large bowl, whisk together the balsamic vinegar, 3 tbsp of olive oïl, the zest and juice of 1 lime, and 1 garlic clove.
2. Add the chicken, mix well, cover and chill for at least 2 hours, preferably overnight.
3. Put the bulgur wheat in a bowl, cover with double its volume of boiling water and soak for 15 minutes. Drain, squeeze out the liquid and return to the bowl.
4. Stir in the cucumber, tomatoes, onion and herbs. Season with salt and Pepper.
5. Whisk together the remaining oilive oil, lime juice and garlic. Add to the bulgur wheat and mix gently but thoroughly until the bulgur is well coated. Cover and chill.
6. Preheat the barbecue or grill. Soak eight wooden skewers in water for 20 minutes. If using metal skewers, lightly brush with oil.
7. Thread the chicken on to the skewers and cook for 10 to 12 minutes, turning every now and then, or until cooked through.
Serve with the tabbouleh.


* * * Brochettes de Poulet et taboulé * * *


 
 
Certains dimanche d'été, lorsqu'on n'a pas vraiment envie de cuisiner, et encore moins envie d'aller au restaurant, M. et moi aimons bien préparer ce repas. Des petites brochettes de poulet que nous laissons mariner juste quelques heures, généralement le temps d'assister à la messe. A notre retour, en moins de 30 minutes le taboulé est au frais et les brochettes sur le barbecue, prêtes à être dégustées.
Rafraîchissant, vite fait, très simple et surtout délicieux.

Pour 4 personnes

Ingrédients:

Brochettes de poulet:
1 càs de vinaigre balsamique
6 càs d'huile d'olive
 zeste râpé d'un citron vert et jus de 2 citrons verts
2 gousses d'ail
700 g de blanc de poulet, coupés en cubes

Taboulé:
100 g de boulghour ou semoule de blé
une moitié de concombre, épépiné et coupé en dés
1 petit oignon rouge, haché finement
4 càs de menthe fraîche, hachée
4 càs de persil frais à feuilles plates, haché
sel, poivre noir

1. Dans un grand bol, fouetter ensemble le vinaigre balsamique, 3 cuillères à soupe d'huile d'olive, le zeste et le jus d'un citron vert et une gousse d'ail.
2. Ajouter le poulet, bien mélanger, couvrir et réfrigérer pendant au moins 2 heurs, idéalement toute une nuit.
3. Mettre le boulghour dans un bol, couvrir avec le double de son volume d'eau bouillante et laisser tremper pendant 15 minutes. Égoutter et mettre dans un plat de service.
4. Ajouter le concombre, les tomates, les oignons et les herbes.
5. Fouetter ensemble l'huile d'olive restante, le jus de citron vert et l'ail. Assaisonner avec le sel et le poivre, et verser sur le boulghour. Mélanger délicatement afin d'enrober complètement le taboulé. Couvrir et réfrigérer.
6. Préchauffer le barbecue ou le grill. Tremper 8 brochettes en bois dans de l'eau durant environ 20 minutes. Si vous utilisez des brochettes en métal, badigeonner légèrement d'huile.
7. Enfiler le poulet sur les brochettes et faire cuire 10 à 12 minutes, en retournant de temps en temps, jusqu'à cuisson complète.
Servir avec le taboulé.



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