Simple, quick, easy to make and delicious vegetarian pasta. This was my first experience with smoked mozzarella and I looved it!
Serves 4
Adapted from: Simple Italian Cookery from Aldo Zilli
Ingredients:
1 tablespoon olive oil
50 g butter
1 onion, finely chopped
1 large carrot, peeled and finely diced
1 green, 1 red and 1 yellow peppers, seeded and finely diced
150 g mascarpone cheese
350 g spaghetti
half of a vegetable stock cube
100 g smoked mozzarella, peeled and diced
sea salt flakes and freshly ground pepper
1. Heat the oil and butter in a large, deep frying pan, add the onion and cook for approx. 5 minutes, until golden.
2. Add the vegetables to the pan and cook gently for 8 to 10 minutes, stirring frequently, until tender. Season with salt and pepper, then stir in the mascarpone cheese until it has melted.
3. Meanwhile, cook the pasta al dente, drain and reserve 150 ml of the cooking water.
4. Stir the vegetable stock cube into the reserved cooking water until dissolved. Add the pasta to the vegetables and toss well, using some of the reserved water to loosen the mixture.
5. Stir in the diced mozzarella, allowing it to melt. Adjust the seasoning if necessary. Serve.
* * * SPAGHETTIS MASCARPONE ET MOZZARELLA FUMEE * * *
Simples, faciles à réaliser et rapides, ces pâtes végétariennes sont délicieuses. J'ai découvert la mozzarella fumée à travers ce plat et j'avoue être totalement conquise!
Pour 4 personnes
Recette inspirée de: Simple italian cookery de Aldo Zilli
Ingrédients:
1 càs d'huile d'olive
50 g de beurre
1 oignon, finement haché
1 grosse carotte, pelée et coupée en dés
1 poivron vert, 1 rouge et 1 jaune, épépinés et coupés en dés
150 g de mascarpone
350 g de spaghettis
1 demi cube de bouillon de légumes
100 g de mozzarella fumée, pelée et coupée en dés
sel, poivre
1. Chauffer l'huile et le beurre dans une large poêle, faire revenir l'oignon pendant environ 5 minutes à feu moyen.
2. Ajouter les légumes et cuire pendant 8 à 10 minutes, en remuant fréquemment jusqu'à ce qu'ils soient tendres. Poivrer et saler légèrement, puis incorporer le mascarpone. Remuer jusqu'à ce qu'il fonde complètement.
3. Cuire les pâtes al dente, égoutter et réserver 150 ml d'eau de cuisson des pâtes.
4. Diluer le cube de bouillon dans les 150 ml d'eau de cuisson des pâtes. Ajouter les pâtes aux légumes et bien mélanger, utilisant une partie de l'eau réservée pour détendre la préparation.
5. Ajouter la mozzarella et laisser fondre. Rectifier l'assaisonnement si nécessaire.
Servir.
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