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Thursday, October 3, 2013

Cured ham quiche - Quiche au jambon cru


Another simple and quick recipe for a light lunch. Works fine with a green salad. The following quantities are for one large quiche but you can choose individual portions as I did. You'll then get 5 to 6 small quiches, depending on your pans.
 
Serves 6-8
 
Ingredients:
 
1 ready rolled puff pastry
2 slices of cured ham, sliced
175 ml of crème fraîche
2eggs
50 g of gruyère cheese, grated
1 small bunch of basil, chopped
Pepper
 
 
Preheat the oven to 210°C. Lightly grease a 20 cm tart pan.
 
1. Line base and sides of the pan with pastry. Trim any excess. Prick the pastry all over with a fork and refrigerate until needed.
2. In a bowl, mix the crème fraîche, eggs and cheese and season.
3. Put the slices of ham over the base of the pastry. Spoon the crème fraîche mix over the ham and scatter the basil. 
4. Bake for 10 minutes, reduce the oven to 180°C and bake for another 30 minutes.
 
 
 
* * * QUICHE AU JAMBON CRU * * *



Une autre recette simple et rapide pour un déjeuner léger et rapide. Cette quiche s'accompagne très bien d'une salade verte. Les quantités ci-après sont pour une grande quiche, mais vous pouvez comme moi réaliser des quiches individuelles, auquel cas vous obtiendrez entre 5 et 6 mini quiches, en fonction de vos moules.

Quantité: 6-8 personnes

Ingrédients:

1 rouleau de pâte feuilletée
2 tranches de jambon cru, coupé en lamelles
175 ml de crème fraîche
2 œufs
50 g de gruyère râpé
quelques feuilles de basilic, grossièrement hachées
poivre


Préchauffer le four à 210°C. Graisser légèrement un moule à tarte.

1. Étaler la pâte feuilletée et la poser dans le moule à tarte. Piquer le fond de tarte à l'aide d'une fourchette. Réserver au réfrigérateur.
2. Dans un saladier, mélanger la crème fraîche, les œufs et le gruyère et assaisonner.
3. Poser les lamelles de jambon sur la pâte feuilletée, et verser la préparation de crème dessus.
4. Parsemer de feuilles de basilic et enfourner pour 10 minutes. Ensuite baisser le four à 180°C et cuire pendant 30 minutes.


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