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Friday, September 6, 2013

Raspberry cheesemoelleux - Cheesemoelleux framboise

 
Here is a simple, very simple yet delicious combination of cheesecake and raspberries moelleux which is a very, very moist cake. You can use any fruits, such as strawberries, apricots, blueberries... There is no butter here, the cake is not too sweet (I don't love too sweet cakes anyway) but flavourful and very moist. It's quick and very simple to make as well; try it and you won't regret!
 
Serves: 10 parts

Ingrédients:

Raspberry cake:
2 eggs
125 g natural yoghurt
100 g all-purpose flour
50 g ground almonds
100 g sugar
1/2 pack of baking powder (approx. 6 g)
a pinch of baking soda
1 tablespoon olive oïl
1 teaspoon of bitter almond extract
100 g raspberries

Cheesecake:
150 g cream cheese
50 g sour cream
1 egg
40 g sugar
20 g flour
1 teaspoon vanilla extract

For the raspberry cake:
1. In a big bowl, whip at low speed the yoghurt, sugar, olive oïl and bitter almond extract.
2. Add the flour, almonds, baking powder, baking soda, and whisk.
3. Carefully add the raspberries to the mix and pour into a buttered and floured cake pan.

For the cheesecake:
Preheat the oven to 180°C.
1. Whip at medium speed the cream cheese and sugar for about 3 minutes. Add the sour cream and whip for another minute.
2. Add the egg, flour, vanilla extract and whip again. You should get a fairly liquid batter.
3. Put the mixture in a frosting or freezer bag and inject the cheese batter into the cake at several places.
4. Bake for 35 to 40 minutes.
Let cool before removing from the pan. Sprinkle with icing sugar and serve.


* * * RASPBERRY CHEESEMOELLEUX * * *

 
 



Quantité: 10 parts

Ingrédients:

Moelleux framboises:
2 œufs
125 g de yaourt nature
100 g de farine
50 g de poudre d'amandes
100 g de sucre
1/2 sachet de levure chimique
1 pincée de bicarbonate de soude
1 càs d'huile d'olive
1 càc d'extrait d'amande amère
200 g de framboises

Cheesecake:
150 g de fromage frais Philadelphia
50 g de crème fraîche
1 œuf
40 g de sucre
20 g de farine
1 càc d'extrait de vanille

Le moelleux framboise:
1. Fouetter à faible vitesse le yaourt, le sucre, l'huile d'olive et l'extrait d'amande amère.
2. Ajouter la farine, la poudre d'amandes, la levure et le bicarbonate de soude, et fouetter de nouveau.
3. Ajouter délicatement au mélange précédent les framboises et verser dans un moule préalablement beurré et fariné.

Le cheesecake:
Préchauffer le four à 180°C.
1. Fouetter à moyenne vitesse le fromage frais avec le sucre pendant environ 3 minutes. Ajouter la crème fraîche et fouetter pendant une autre petite minute.
2. Ajouter l'œuf, la farine, l'extrait de vanille et fouetter de nouveau. On obtient une pâte assez liquide.
3. Mettre le mélange dans une poche à douille, un sac de congélation dont on aura coupé un angle, et injecter la pâte au fromage dans le moelleux, à divers endroits.
4. Enfourner pour 35 à 40 minutes.
Laisser refroidir avant de démouler. Saupoudrer de sucre glace et servir.

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