This recipe is adapted from the book homestyle thai cooking. Delicious, fast and quite easy to cook, these rice noodles will delight your family or guests.
Serves 6
Cette recette est adaptée du livre Homestyle thai cooking . Délicieuses, rapides et assez faciles à cuisiner, ces nouilles de riz raviront vos papilles.
Ingredients:
250 g rice noodles
2 tbsp oil
1 tbsp minced garlic
2 tbsp sweet dark soy sauce
Beef sauce topping:
300 g beef steak
2 tbsp fish sauce
2 tbsp oyster sauce
2 tsp ground white pepper
2 tbsp oil
2 tbsp minced garlic
1 tsp sugar
400 ml beef stock (or 1 beef stock cube dissolved in 400 ml hot water)
1 tbsp cornstarch, dissolved in 2 tbsp water
1. Blanch the noodles for 3 to 5 minutes until soft. Remove and rinse with cold water, drain and set aside.
2. Heat the oil in a wok over medium heat, turning to grease the sides. Stir-fry the garlic for 1 to 2 minutes until golden brown and fragrant. Increase heat to high, add the noodles and sweet soy sauce and stir-fry until the noodles are evenly colored and heated through, about 3 to 5 minutes. Remove from the heat and transfer the noodles to individual serving platters.
3. To make the beef sauce topping, combine the beef, fish sauce, oyster sauce and pepper in a bowl, and mix well. Set aside for 15 to 20 minutes to marinate.
4. Heat the oil in a wok over medium heat, stir-fry the garlic for 1 to 2 minutes until golden brown and fragrant. Increase heat to high, add the marinated beef and stir-fry for 2 to 3 minutes until cooked. Add the sugar. Stir in the beef stock and bring the mixture to a boil. Add the cornstarch mixture and continue to stir-fry until the mixture is thick. Remove from the heat.
5. Pour the beef sauce topping over the noodles and sprinkle with pepper if using. Serve the noodles immediately.
* * * NOUILLES DE BOEUF THAI * * *
Cette recette est adaptée du livre Homestyle thai cooking . Délicieuses, rapides et assez faciles à cuisiner, ces nouilles de riz raviront vos papilles.
Pour 6 personnes
Ingrédients:
250 g de nouilles de riz
1 càs d'huile
2 càs de sauce soja sucrée
Sauce de nappage au bœuf:
300 g de steak de bœuf
2 càs de sauce de poisson thai
2 càs de sauce d'huîtres
2 càc de poivre blanc moulu
2 càs d'huile
2 càs d'ail haché
1 càc de sucre
400 ml de bouillon de bœuf (ou 1 cube de bouillon de bœuf dissout dans 400 ml d'eau chaude)
1 càs de maïzena dissoute dans 2 càs d'eau
1. Blanchir les nouilles pendant 3 à 5 minutes jusqu'à ce qu'elles soient tendres. Retirer et rincer à l'eau froide, égoutter et réserver.
2. Chauffer l'huile dans un wok sur feu moyen, faire sauter l'ail pendant 1 à 2 minutes. Augmenter l'intensité du feu, ajouter ées nouilles et la sauce soja et faire sauter jusqu'à ce que les nouilles soient uniformément colorées, environ 3 à 5 minutes. Retirer du feu et dresser les nouilles dans des assiettes individuelles de service.
3. Faire la sauce de nappage au bœuf en combinant le bœuf, la sauce de poisson, la sauce aux huitres et le poivre dans un saladier. Laisser mariner entre 15 et 20 minutes.
4. Chauffer l'huile dans un wok sur feu moyen, faire revenir l'ail émincé pendant environ 1 à 2 minutes. Augmenter l'intensité du feu, ajouter le bœuf mariné et faire revenir pendant 2 à 3 minutes, jusqu'à cuisson. Ajouter le sucre, faire suivre par le bouillon de bœuf et porter le mélange à ébullition. Ajouter la maïzena dissoute dans l'eau et continuer la cuisson jusqu'à obtenir une préparation épaisse. Retirer du feu.
5. Verser la sauce au bœuf sur les nouilles. Servir immédiatement.
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